SPREKERS

Prof. dr. Erik Scherder

Hoogleraar Klinische Neuropsychologie
Erik Scherder is hoogleraar Klinische Neuropsychologie en hoofd van de gelijknamige afdeling bij de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ook is hij hoogleraar Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Beide universiteiten kenden hem de onderwijsprijs toe, mede bepaald door studenten. Hij wordt beschreven als een bevlogen spreker, zijn onderzoek focust zich met name op de positieve effecten van beweging op het functioneren van ons brein. Erik Scherder verzorgde in 2015 een reeks van drie colleges over het brein voor de DWDD University.

Dr. Leonard Hofstra

Cardioloog
Dr. Leonard Hofstra, managing cardioloog van Cardiologie Centrum Utrecht, is gespecialiseerd in de preventie en behandeling van hart- en vaatziekten. Ook is hij gespecialiseerd in de preventie van hart- en vaatziekten door gedragsbeïnvloeding via massa media, onder andere via jeugd drama series en publiekslezingen. Hij is de auteur van meer dan 100 wetenschappelijke publicaties, waaronder top publicaties in The Lancet en Nature Medicine. Hij kreeg in 2015 de Award voor de meest patiënt vriendelijk zorgverlener van Nederland. Daarnaast is hij auteur van het gezonde lifestyle boek Snel Slim en is hij expert op het gebied van gezondheid voor de Telegraaf. Het boek Hart voor je Brein, geschreven samen met Erik Scherder, is een bestseller. Zijn recente innovatieve werk, waarbij de jeugdserie Spangas als entertainment platform wordt gebruikt om bewustwording te promoten van gezonde lifestyle bij teenagers, is gepubliceerd in The Lancet in 2019. Hierin laat hij zien hoe de entertainment industrie door massa interventies via TV en internet voor een betere en vitalere samenleving kan zorgen.

Jurjen van Houwelingen

Ervaringsdeskundige
‘Iedereen krijgt te maken met tegenslag. Ook ik heb in mijn leven de nodige tegenslagen gehad. Ik heb gemerkt – met vallen en opstaan – dat hoe je hiermee omgaat essentieel is.’ In zijn lezingen vertelt Jurjen vanuit zijn perspectief hoe je kunt omgaan met tegenslag en veerkracht kan ontwikkelen middels praktische tools en tips. .

Diederick Ensink

Multi-instrumentalist
Diederick Ensink (1986) is een getalenteerd multi-instrumentalist die al op jonge leeftijd een passie voor muziek ontwikkelt. Na het deelnemen aan een aantal talentenjachten is op dit moment het belangrijkste moment in zijn carrière aangebroken: hij staat solo in het theater met een multi-instrumentale one-man-show: Diederick’s Debuut.

Scroll naar boven